Startbanken Sentralgodkjenning BVN Mestermerke

Ja, jeg ønsker GRATIS BEFARING!

Fields marked with an * are required

 

Ved å klikke send, godtar og bekrefter du vår personvernerklæring.

Termofotografering

Termografering, eller termofotografering som enkelte kaller det, er en metode for å lese av temperaturen på overflater ved hjelp av et termokamera som er følsomt for infrarød stråling. Dette er et effektiv verktøy for å avdekke varmetap i bygg.

 

TERMOFOTOGRAFERING AVSLØRER LUFTLEKKASJER

Termografering viser tydelig hvor det er luftlekkasjer i dør og vinduskarmer der gjerne tetningslister er blitt utelatt eller der disse må skiftes. I tillegg kan vi enkelt påvise dårlig isolasjon i vegger, gulv og tak.

 

TERMOGRAFI AV YTTERDØR

Til høyre vises bilder av en ytterdør før og etter montering av våre tetningslister. Det mørkeblå området viser hvordan den kalde luften trekker inn mellom dørkarmen og dørbladet før montering av tetningslister.

I det øverste bildet vises et betydelig varmetap langs kantene av døren.

Etter montering av våre tetningslister er varmetapet kraftig redusert.

 

EFFEKTIVT OG ENKELT

Våre tetningslister er ikke festet med lim som kan tørke inn eller løsne fra karmen på annen måte. Den lettvinte festeanordningen gjør det enkelt å bytte tetningslist ved en senere anledning.

I tillegg til å være effektive mot trekk demper listene også lyd.

Vær oppmerksom på at med flere dører og vinduer som skal forbedres på samme adresse, desto rimeligere blir det per dør og vindu. Vi anbefaler derfor beboere i samme bygg å bestille samtidig, dersom ikke sameiet eller borettslaget tar seg av en felles bestilling.

 

TETNINGSLISTER FOR DØRER OG VINDUER

Trekk fra dører og vinduer er et velkjent problem som går utover både komfort og oppvarmingsutgifter. Problemet oppstår oftest i forbindelse med eldre dører og vinduer som ikke lenger sitter like tett inntil karmen som da de var nye.

Vi har spesialisert oss på rehabilitering av utette dør- og vinduskarmer, noe som kan være et rimelig alternativ til å bytte dører og vinduer som ellers fungerer godt.

Jo flere leiligheter som skal ha nye tetningslister, desto billigere blir det per vindu og dør i hver boenhet.

Screen Shot 2014-03-12 at 09.51.42

Mørkeblått/sort område viser hvor det er kald trekk.

Screen Shot 2014-03-12 at 09.51.53

Trekk fjernet etter montering av tetningslister.

 

TERMOGRAFISK INSPEKSJON

Beckmann Bygg utfører termografiske inspeksjoner av boliger. Det betyr at vi måler temperatur variasjonene på utsiden eller innsiden av bygget. På den måten vet vi med sikkerhet hvor det lekker ut varme, og dermed hvilke områder som krever mer isolasjon eller nye tetningslister.

Det er mest vanlig å måle temperaturer innenfra, da varmetapet vi observerer utenfra ikke alltid beveger seg i rett linje. Varmetap på ett område på utsiden kan stamme fra et annet sted på innsiden av veggen. På utsiden er det også mer luft i bevegelse, noe som gjør målingene mindre nøyaktige.

Vi anbefaler en termografisk inspeksjon før kjøp av hus. Til og med nye hus kan ha varmetap grunnet dårlig utført isolasjonsarbeid. Ved garanti dekkes kostnader dersom det skulle vise seg at huset trenger bedre isolering. Det samme gjelder når varmen i gulvet ikke fungerer optimalt. Gulv er gjerne lagt med varmekabler eller varmefolie og er ofte eneste varmekilde. Med en termograf fra Beckmann Bygg kan vi lett avdekke områder på gulv som fremstår som feil. Med varmefolie kan det oppstå brudd på koblinger som gjør at varmen ikke distribueres riktig. Varmekabler utgir varme opp og rundt seg mens varmefolie sender varmen rett opp. Felter der koblingen ikke fungerer vil da oppfattes som kalde soner. Termofotografering avslører dette.

 

Kontakt oss om termografi

Ring oss på 22 28 85 08 eller bruk skjema over, med det du måtte ha av spørsmål om termofotografi.

 

Utette dører og vinduer

 

Trekk fra dører og vinduer er et velkjent problem og det går ut over både komfort og oppvarmingsutgiftene.

 

Eldre dører og vinduer

Problemet oppstår oftest i forbindelse med eldre dører og vinduer som etter hvert ikke sitter like tett inntil karmen som når de var nye.

utette-vinduer-beckmannbygg-sm

 

Kampanje

Vi kjører en høst og vinterkampanje rettet mot borettslag og sameier på ettermontering av nye tetningslister hvor vi freser spor til tetningslistene inn i treverket. Det gir både en varig tetning og en brukervennlig og myk lukkefunksjon i motsetning til selvklebende eller stiftede løsninger med skumgummilister og lignende.

 

Et rimeligere alternativ
Vi har spesialisert oss på rehabilitering av utette dør- og vinduskarmer, noe som kan være et rimelig alternativ til å bytte dører og vinduer som ellers fungerer godt.

Og jo flere leiligheter som ønsker dette utført, jo billigere blir det pr. vindu og dør i hver boenhet.

 

Oppussing av bad?

Beckmann Bygg har over 30 års erfaring med oppussing. Få et tilbud på oppussing av ditt bad! - les mer

Oppussing av leilighet?

Trenger du inspirasjon eller ønsker et tilbud på oppussin av leilighet? - les mer